5 dôvodov prečo nakúpiť u nás
Aj Vy sa vždy tešíte, keď má niekto sviatok, že ho môžete obdarovať? Je to predsa prirodzené. S radosťou našich blízkych a priateľov máme radosť aj mi sami. Chceme im podarovať ten najkrajší dar a očakávame, že sa oslávencovi bude páčiť. Nechceme, aby bol hodený niekde medzi ostatné nepotrebné veci a časom úplne zabudnutý a zapadnutý prachom. Preto vždy intenzívne …
,,Millefoglie“ vlastne okukali Taliani od Francúzov. Napriek tomu ich krehkosť s jemnou chuťou, sú symbolom talianskej tradície. S každým sústom vyžarujúce harmóniu chutí, že len veľké majstrovské diela talianskych cukroviniek sú schopné poskytnúť tradíciu. Presný pôvod Millefouille nie je známy. Prvé stopy vedú v knihe cuisinier François François Pierre de La Varenne z roku …
Paté alebo paštéta? Miesto pôvodu paštéty je vo Francúzsku a Belgicku. U nás sa paštéta vyrába z pečene a zeleniny. Paté je len mäsová paštéta , je to francúzsky výraz pre koláč: Francúzi nazývajú mäsové pité ako paté. Vo francúzskej alebo belgickej kuchyni, môže byť paštéta pečená v kruste ako koláč. V takom prípade sa nazýva …
Taliani vedia ako konzumovať jedlá s potešením. Z rozkošou sa púšťajú do pokrmov a dokonale si ich vychutnávajú. Nesmierne si ctia starodávne zvyky a tradície. Niektoré kuchárske recepty sa dokonca kolujú medzi príbuznými už celé generácie! Kuchyňa toskánska hojne využíva prírodné suroviny ako napríklad kvalitný olovový olej, cestoviny, ryby, mäso a bylinky sú základom tejto kuchyne. Toskánsko je preslávené …
Ak máte radi víno a s veľkou obľubou si vychutnávate jeho chuť, tak vám chcem predstaviť nezameniteľnú oblasť Côtes-du-Rhône. Vína z tejto oblasti sú jedinečné a nedá sa ich porovnávať so žiadnymi inými vínami. Ideálne podmienky pre vinice sú pilierom týchto skvelých vín. História Côtes-du-Rhône Údolie rieky Rhône bolo odjakživa považované za ideálne spojenie medzi Stredozemným morom, severnou …
Ako má vyzerať tradičná Bolognese? Ani tí najlepší taliansky kuchári nemajú spoločný názor ako má byť pravá Bolognese zmes.Jeden hovorý že červené víno, zatiaľ čo druhí povie biele.Čerstvá nasekaná paradajka, alebo paradajkový pretlak.Niet divu, že len ťažko budeme hľadať ideálny recept, keď samí Taliani sa nevedia zhodnúť. Takže mi sme si dnes vybrali Bolognese omáčku …
Voňavé, chutné, horúce, starodávne…..to je TALIANSKO. Plné pamiatok, dýchajúce históriou ale aj eleganciou a vkusom.Plné rôznych chutí a vo svete známe vynikajúcou kuchyňou.Byť v Taliansku a nedať si pravé talianske cestoviny, či pizzu by bol doslova hriech… Pizza O pizzi sa pôvodne predpokladalo, že to bolo jedlo chudobných roľníkov z okolia Neapolu.To je však pravda len čiastočne, pretože …
Madlenky(madeleines) sú typickým francúzskym sladkým pečivom,ktoré výborne doplnia poobedňajšiu kávu alebo čaj. Patria k bežnému životu Francúzou.V románe Hladanie strateného času sú práve madlenky tie,ktoré evokujú autorové zážitka z dectva.Madlenky sa piekli aj vo filme Kuriér-Lai ich ráno upečie Frankovi a keď na návštevu dorazí prísny komisár, rozplýva sa nad ich vôňou so slovami ,,tie mi maminka …
Nápoj kráľov -Champagne Ak svojích blízkych či priateľov pozývate na pravé šampanské,tak potom musí pochádzať z francúzskeho kraja Champagne. Kde sa rodí šampanské? Slovenský degustátor Fedor Malík tvrdí,že šampanské je víno náročných.Toto označenie sa môže používať iba pri produktoch vyrobených vo-Francúzsku od roku 1908 je totiž chránená známka.História šumivých vín sa rodí v polovici 16.storočia práve v Champagni.O …