Taliani vedia ako konzumovať jedlá s potešením. Z rozkošou sa púšťajú do pokrmov a dokonale si ich vychutnávajú. Nesmierne si ctia starodávne zvyky a tradície. Niektoré kuchárske recepty sa dokonca kolujú medzi príbuznými už celé generácie!
Kuchyňa toskánska hojne využíva prírodné suroviny ako napríklad kvalitný olovový olej, cestoviny, ryby, mäso a bylinky sú základom tejto kuchyne.
Toskánsko je preslávené aj výskytom mimoriadne vzácnej huby akou je HĽÚZOVKA. Hľúzovka je cenená ako kulinárska pochúťka a jej aróma je veľmi silná. Každý kto už niekedy hľúzovku jedol povie, že jej chuť sa nedá ničím iným nahradiť…
Hľúzovkové tagliatelle so šalviou a vlašskými orechami
Budeme potrebovať:
–hľúzovkové tagliatelle
-250 ml smotany na šľahanie
-60 g parmezánu
-60 g nivy
-Za hrsť vlašských orechov
-čerstvá šalvia
-hobliny hľuzovky
Postup:
Na väčšej panvici pomaly zohrejeme smotanu a nasekanú čerstvú šalviu. Pridáme nastrúhaný parmezán, trošku soli a čerstvo pomletého korenia a necháme povariť pár minút. Medzi tým si uvaríme hľúzovkové tagliatelle . Najlepšie keď ich uvaríte Al dente (jemné ale pri zahryznutí pevné-najlepšie 3 minúty pred odporúčaním času uvedeného na obale skontrolovať, či sú cestoviny pri zahryznutí pevné).
Takto uvarené tagliatelle vložíme do panvice so smotanou. Pridáme nivu, vlašské orechy, premiešame a lahôdka je hotová. Dozdobíme čerstvou šalviou a hľuzovkou. Takto pripravené tagliatelle môžeme podávať.
Buon apetitte