Hľuzovka-chuť Toskánska

Taliani vedia ako konzumovať jedlá s potešením. Z rozkošou sa púšťajú  do pokrmov a dokonale si ich vychutnávajú. Nesmierne si ctia starodávne zvyky a tradície. Niektoré kuchárske recepty sa dokonca kolujú medzi príbuznými už celé generácie!

Kuchyňa toskánska hojne využíva prírodné suroviny ako napríklad kvalitný olovový olej, cestoviny, ryby, mäso a bylinky sú základom tejto kuchyne.

Toskánsko je preslávené aj výskytom mimoriadne vzácnej huby akou je HĽÚZOVKA. Hľúzovka je cenená ako kulinárska pochúťka a jej aróma je veľmi silná. Každý kto už niekedy hľúzovku jedol povie, že jej chuť sa nedá ničím iným nahradiť…

 

Hľúzovkové tagliatelle so šalviou a vlašskými orechami

 

Budeme potrebovať:

hľúzovkové tagliatelle

-250 ml smotany na šľahanie

-60 g parmezánu

-60 g nivy

-Za hrsť vlašských orechov

-čerstvá šalvia

-hobliny hľuzovky

Postup:

Na väčšej panvici pomaly zohrejeme smotanu a nasekanú čerstvú šalviu. Pridáme nastrúhaný parmezán, trošku soli a čerstvo pomletého korenia a necháme povariť  pár minút. Medzi tým si uvaríme  hľúzovkové tagliatelle . Najlepšie keď ich uvaríte Al dente (jemné ale pri zahryznutí pevné-najlepšie 3 minúty pred odporúčaním času uvedeného na obale skontrolovať, či sú cestoviny pri zahryznutí pevné).

 

Takto uvarené tagliatelle vložíme do panvice so smotanou. Pridáme nivu, vlašské orechy, premiešame a lahôdka je hotová. Dozdobíme čerstvou šalviou a hľuzovkou. Takto pripravené tagliatelle môžeme podávať.

 

Buon apetitte

Návrat hore